Sverige spelar sin första landskamp sedan EM-finalen

Jim Gottfridsson. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN.

Sveriges herrlandslag är i den polska staden Plock för att spela två träningslandskamper. Det blir de första sedan bragden i Budapest. Båda matcherna blir mot Polen, som Sverige delar VM-värdskapet med under nästa år. Den första matchen spelas i kväll och på söndag möts lagen igen.

För första gången sedan EM samlas guldhjältarna igen och laddar inför två träningslandskamper mot Polen. I kväll spelas den första matchen och i Andreas Palickas och Max Darjs frånvaro blir Jim Gottfridsson och Jonathan Carlsbogård lagkaptener.

– Man märkte i måndags hur kul alla tyckte det var att ses igen. Direkt började vi prata minnen, men det var också en härlig målmedvetenhet. Alla ville komma igång och sätta nya mål tillsammans, säger Jim Gottfridsson i en intervju på handbollslandslagets hemsida.

Gottfridsson är en av fem nominerade till att bli 2021 års bästa handbollsspelare i världen. Vinner han den titeln blir han den tredje svenska spelaren att få utmärkelsen. Tidigare vinnare är Magnus Wislander (1990) och Mia Hermansson-Högdahl (1994). De övriga nominerade är Niklas Landin, Alex Dujshebaev, Mathias Gidsel och Ludovic Fabregas. Det är fortfarande elva dagar kvar att rösta och det kan du göra här.

Sverige har redan mött Polen tre gånger i år och vunnit samtliga matcher.

– Polen är ett bra lag och vi ska försöka få till två bra landskamper. Fortsätta göra det som är bra, men också träna på det som vi gjort mindre bra. Planen är att alla ska få lov att visa upp sig och ta vara på den speltid vi får, säger Jim Gottfridsson i intervjun.

Kvällens match sänds dessvärre inte på TV men ska gå att följa på den här länken, enligt handbollslandslagets hemsida. Matchen börjar 20.00.

Hela truppen hittar du här.