Sverige mot Danmark i OS-gruppspelet

Max Darj mot Mikkel Hansen i VM-finalen. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån,

Sveriges grupp i OS innehåller bland annat en repris av VM-finalen i januari. Förutom Danmark får landslaget ta sig an Bahrain, Egypten, Japan och Portugal på plats i Tokyo.

OS-kvalet gav blågult en biljett till det uppskjutna mästerskapet. Sommarens stora mål börjar med åtminstone en fjärdeplats för att gå vidare från gruppen.

Den digitala lottningen skickade Sverige till grupp B med ett par revanschmöjligheter. Givetvis på Danmark men även Portugal som var för starkt i hemma-EM förra året.

Värdnationen Japan hade rätt att välja gruppmotstånd och placerade sig tillsammans med toppduon från VM. Egypten innebär plusstatistik för svensk del de senaste åren.

Dessutom väntar mer obekanta Bahrain på Glenn Solbergs landslag.

– Det är jättesvårt att på förhand spekulera i vad som är en bra eller dålig lottning. Danmark är världsmästare, Egypten spelade jämnt med både oss och Danmark i VM, Portugal besegrade oss med tio mål förra året och en hemmanation är ofta svår att möta. Vårt första mål är att gå till kvartsfinal och det tycker jag att vi har goda chanser till, lyckas vi med det kommer det ju att bli stentufft vilka vi än möter, säger förbundskaptenen till handbollslandslaget.se.

Lottningen i sin helhet:

Grupp A
Norge
Frankrike
Tyskland
Brasilien
Spanien
Argentina

Grupp B
Danmark
Sverige
Portugal
Japan
Egypten
Bahrain