Sverige laddar upp i Växjö – repris av bronsmatchen

Felix Claar och Jim Gottfridsson mot Tyskland i bronsmatchen. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det svenska herrlandslaget ska spela match igen, och denna gången på hemmaplan. När 22 nationerna i mitten av maj ska göra upp om resterande VM-platser, ska redan VM-klara Sverige, ta emot Tyskland i Växjö. 

Efter en bronsmedalj i EM tidigare i år kvalificerade sig Sverige för både OS i sommar och VM i nästa år. Det innebär att medan de andra nationerna ska spela avgörande kvalmatcher kan Sverige vässa spelet inför kommande mästerskap. Och det väljer man att göra i Växjö, mot Tyskland, söndagen den 12 maj.

– Det har varit ett härligt tryck i Växjö båda gångerna jag spelat där och det räknar jag med att det blir den här gången också. Det är alltid kul att möta Tyskland. Dels för att det är ett väldigt bra lag, men också för att många av oss spelar i eller har spelat i Tyskland och känner till spelarna väldigt bra, säger Jim Gottfridsson till landslagets hemsida.

Svenska herrlandslaget kommer att börja veckan i Norge, för att sedan återvända till Sverige och spela matchen i Vida Arena.

– Tack vare det vi presterade på planen i januari har vi skaffat oss förutsättningar för att kunna träna mer tillsammans i stället för att spela kvalmatcher under våren. Många av spelarna har tuffa spelscheman och stora roller i sina klubblag i både de inhemska ligorna och Champions League och vi får här möjlighet att fokusera på sommarens stora mål som är OS, säger Glenn Solberg på landslagets hemsida.

Johan Andersson, ordförande i Växjö HF, säger på handbollslandslagets.se att han är väldigt nöjd med att Växjö återigen får vara hemmaplan för ett svensk landslag.

– Det är fantastiskt att två av världens bästa landslag kommer att spela i Växjö. Det kommer att bli magiskt! Samtidigt som det kommer öka på det stora intresse som finns för handbollen såväl i Växjö som i hela regionen.

Länk: Sverige tar emot Tyskland i Växjö i maj