Sverige förlorade säsongens sista landskamp

Tobias Thulin. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Det blev ingen seger för Sverige i den sista matchen i EHF Euro Cup. Danmark vann med 37–31 efter att de framförallt varit det bättre laget i den första halvleken.

Säsongens sista landskamp för båda lagen och Danmark hade som väntat inga problem med att sälja biljetter till matchen. Det var en häftig kuliss med nästintill fullsatta läktare i Jyske Bank Boxen i Herning.

Sverige inledde med Peter Johannesson, Hampus Wanne, Max Darj, Daniel Pettersson, Jonathan Carlsbogård, Felix Claar och Lukas Sandell från start. Men det var inte mycket till halvlek av Sverige, som inte fick till varken hemspringet eller försvarsspelet.

Danmark kunde göra lite som de ville i den första halvleken och firma Pytlick, Lauge och Gidsel briljerade verkligen. Men det ska så klart gå att kräva mer av det svenska laget, 23–17 var nämligen resultatet i paus.

I den andra halvleken såg det betydligt bättre ut för Sverige. Framförallt var det försvarsspelet som blev bättre och därför kunde Tobias Thulin börja göra räddningar i målet. Sverige gjorde definitivt match av det i den andra halvleken och det är något för Glenn Solberg och gänget att ta med sig.

Positivt i Sverige: Jonathan Carlsbogård var otroligt initiativrik offensivt hela matchen, Felix Claar styrde upp anfallsspelet på ett bra sätt, Felix Möller hade ett fint inhopp på mittsex och Tobias Thulins andra halvlek i mål var riktigt vass.

När det såg ut som att Sverige eventuellt kunde få med sig oavgjort klev Niklas Landin in i handlingen med flera räddningar och Danmark kunde till slut vinna med 37–31.