Sverige fick revansch på Island

Mattias Zachrisson, Sverige. Foto: Mikael Storm

I den första matchen mot Island underpresterade Sverige. I lördagens match spelade man upp sig och vann med 27–24. Revanschen var därmed ett faktum för Sverige.

– Vi var betydligt aggressivare bakåt i dag och visade från början att vi ville vinna, sa Mattias Zachrisson till Handbollslandslaget.se.

Förlusten i torsdagens match var en tung sådan eftersom Sverige inte riktigt kom upp i nivå, något man säkerligen pratat om inför returmatchen idag.

Sverige såg åtminstone betydligt hetare ut och spelade också bättre, såväl bakåt som framåt. I paus hade man ledningen med 13–9 och man vann till slut med 27–24. Lukas Nilsson gjorde sitt 100:e mål i landslaget, räkna med fler från 20-åringen framöver.

– Vi spelade riktigt bra bakåt första 20 minuterna, sedan hade vi en lite sämre period och vi började också dåligt i andra. Men efter den andra timeouten i andra halvleken kunde vi göra ett nytt ryck och vinna matchen, vilket är väldigt skönt, sa ”Zacke”.

Nästa landskamper för landslaget är dubbelmötet mot Ungern i januari, då Ljubomir Vranjes och hans lag kommer på besök till Kinnarps arena i Jönköping och Partille arena.