Sverige fick härlig mixgrupp i VM – ställs mot Vranjes

Gruppspelet i VM 2019 är lottat och Sverige fick en exotisk och spännande grupp med länder från både Europa, Asien, Afrika och Amerika.

ANNONS

Ett världsmästerskap ska ju givetvis bjuda på motstånd från hela världen och det blev jackpott för det blågula herrlandslaget. De ställs mot Ungern, Qatar, Argentina, Egypten och Angola i grupp D – en härlig mix av nationer från hela det runda klotet.

Det går nog också hävda att det sportsligt var en mycket fördelaktig lottning för Sverige. Så länge europeiska nationer undviks brukar det vara bra och att det då ”bara” blev Ungern får sägas vara en lyckolott. Det blir för övrigt ett intressant möte då Ungern som bekant har Ljubomir Vranjes och Björn Sätherström på coachbänken. Vem läser sönder vem först?

Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Köpenhamn och nu är det bara att färga Öresundsbron blågul i januari. Gruppspelet inleds den 9 januari och spelas fram till 17 januari. Därefter följer förhoppningsvis slutspel i danska Herning, semifinaler i Hamburg och final i Herning. Spelschemat är ännu inte bekräftat så håll utkik här på Handbollskanalen i sommar.

Biljetter skaffar ni er via officiella VM-sajten:

LÄNK: Biljetter VM 2019

Grupp A
Frankrike
Ryssland
Tyskland
Serbien
Brasilien
Sydkorea

Grupp B
Spanien
Kroatien
Makedonien
Island
Bahrain
Japan

Grupp C
Danmark
Norge
Österrike
Tunisien
Chile
Saudiarabien

Grupp D
Sverige
Ungern
Qatar
Argentina
Egypten
Angola

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here