Svenska ambassaden hjälpte Kuba – som ändå fick visumproblem

Kuba var en av favoriterna till att vinna Panamerikanska mästerskapen men kom inte fram till Grönland på grund av visumproblem. Nu har det kubanska handbollsförbundet gjort ett uttalande.

Sverige har en lite oväntad roll i en av de snurrigaste handbollshistorierna den senaste tiden. Ambassaden i Havanna hjälpte nämligen till att utfärda visum till Kubas spelare och ledare inför de Panamerikanska mästerskapen på Grönland.

Tyvärr räckte det inte till då Kuba skulle mellanlanda i Gander, Kanada och då krävdes ett transitvisum i Kanada. Det hade handbollsförbundet missat. Istället gjordes försök att istället flyga via Europa men inga lämpliga flighter hittades och Kuba fick ställa in sitt deltagande, meddelar förbundet via den kubanska tidningen JIT.

De dementerar samtidigt rykten om att det skulle finnas ekonomiska brister som orsak. Det kubanska handbollsförbundet har fullt stöd och siktar nu istället på att delta i 2018 Central American and Caribbean Games som arrangeras i Barranquilla, Colombia den 19 juli-3 augusti.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here