Spricka i Finland mellan Alingsås-talangen och förbundskapten

Benjamin Helander, Alingsås HK. Foto: Jöšrgen Jarnberger / BILDBYRÅN

För några dagar sen kom uppgifter från Finlands förbundskapten Kaj Kekki om att Alingsås stortalang Benjamin Helander valt att tacka nej till landslagets EM-kvalmatch mot Bosnien-Hercegovina. Nu kontrar Helander och menar att det är förbundskaptenen som inte vill ha med honom i truppen, enligt Yle.

I en intervju med finska HBL sa Finlands förbundskapten Kaj Kekki att Alingsås 20-åriga vänstersexa Benjamin Helander valt att tacka nej till landslagets aktuella EM-kvalmatcher. Anledningen ska ha varit, enligt Kekki, att Helander inte var sugen på att agera andraval på kanten i landslaget.

Men nu motsätter sig Benjamin Helander förbundskaptenens uttalande och menar att hans frånvaro från landslaget har en annan bakgrund i en träningsmatch mot Chile i Ungern. 20-åringen ska då ha tackat nej till spel för att vårda en sliten kropp.

– Jag var sliten efter höstsäsongen, hade lite småskavanker och kände att det var bäst för mig att stanna kvar i Sverige och få mig själv i spelskick igen, berättar han för Yle.

Detta ska ha gjort att Kaj Kekki petat Helander i det stundande kvalet på grund av att, som han har förklarat för spelarna, de ”ska förbinda sig till att spela i landslaget hela säsongen”. Alltså, missar man en match så missar man alla.

– Det sade han åt mig också. Han sade att han inte vill se mig i ett av hans landslag igen, säger Helander till Yle.

Yle får sen tag på förbundskapten Kekki som menar att Helander inte uppgett någon anledning till att denne inte ville vara med i träningsmatchen mot Chile i sitt sms, utan att han ansåg det bättre att stanna i Sverige och träna.

– Man förbinder sig för en säsong i taget. För hans del är säsongen nu över, konstaterar Kekki till Yle.

LÄNK: Läs hela artikeln med fler citat på svenska Yle