SPELARBETYG: Sverige – Island

Jim Gottfridsson. Foto: Mikael Storm, M. Storm Foto

En horribel första halvlek gjorde att Sverige hamnade i ett så stort underläge att matchen kändes körd redan där och då. Många spelare var direkt svaga i EM-premiären. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Huruvida det var nervositet eller taktiska aspekter som låg bakom Sveriges risiga inledning på EM-premiären låter vi vara osagt, men i stort sett samtliga spelare var väldigt svaga redan från första minut i förlusten mot Island.

Det gör också att betygsättningen är av bister sort, men förhoppningsvis var det här turneringens dåliga svenska insats. Vi hoppas på revansch redan i nästa omgång.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Mikael Appelgren
Var vass mellan stolparna redan från första skott när han hoppade in istället för kollegan Andreas Palicka. Därefter stabil hela matchen och direkt avgörande i Sveriges uppryckning.

Jim Gottfridsson
Den enskilt viktigaste svensken i offensiven, med en ständig närvaro och helt rätt inställning redan i första halvlek. Han krigar, han försöker och han vill. Skyttet var visserligen klart sämre än vanligt, men attityden höjer Gotte till en trea.

Mattias Zachrisson
Direkt avgörande i Sveriges fina upphämtning. Alltid alert i kontringarna och hyfsat effektiv. Det räcker till godkänt.

Jerry Tollbring
Jerry Tollbring fick inte särskilt mycket att jobba med i offensiven, men var hela tiden tillgänglig och effektiv när han väl fick beblanda sig med bollen. Han bör utnyttjas ännu mer.

Niclas Ekberg
Den svenska lagkaptenen hade väldigt svårt att komma in i matchen, både offensivt och defensivt. Slarvig i avgörande lägen.

Max Darj
Det som ska vara en av Sveriges viktigaste kuggar i defensiven hade svårt att komma in i det och få träff på islänningarna. Det var tydligt att Max Darj hade tufft med Aron Palmarsson.

Lukas Nilsson
Svag inledning på matchen, men spelade upp sig så smått när han väl fick chansen igen i den andra halvleken. På det hela taget svag. Den andra halvleken vittnar dock om att Lukas säkert är tillbaka i fullt slag nästa match.

Albin Lagergren
Försökte, försökte och försökte, men Albin Lagergrens genombrottsförsök blev sönderlästa gång på gång. Samtidigt som skyttet inte höll någon vidare nivå. Å andra sidan plus för att han försökte.

Fredric Pettersson
Helt osynlig i offensiven, men klart bättre i defensiven. Fortfarande en för vek insats för att nå upp till betyget godkänd. I delar av andra halvleken var han viktig i upphämtningen och kan ha spelat till sig mer speltid i framtida matcher tack vare sin defensiva insats där.

Jesper Nielsen
Krigade på bra rakt igenom hela matchen och blev något bättre i den andra halvleken, men det hände för lite framåt och räckte inte riktigt bakåt. Visade fin attityd hur som helst.

Andreas Palicka
Startade matchen mellan stolparna för svensk del, men fick aldrig tag i bollarna och fick därefter vänja sig vid att sitta på bänken. En dålig dag på jobbet, men säkert en viktig kugge i framtida matcher i turneringen.

Simon Jeppsson
Stod för ett par fantastiska mål med sitt dunderskott, men hade svårt att hänga med i försvaret och var alldeles för långsam i offensiven. Lär höja sig i nästa match.

Johan Jakobsson
Spelade upp sig ordentligt i den andra halvleken, inte minst i defensiven, men var allmänt tam i offensiven. Det räcker inte hela vägen till godkänt.

Spelade för kort tid för att bedömas

Linus Arnesson
Hampus Wanne
Philip Henningsson

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here