SPELARBETYG: Spanien – Sverige

Jim Gottfridsson. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Sverige stod för en magisk första halvlek, men klappade sedan igenom fullständigt i EM-finalens andra halvlek. Här är spelarbetygen.

ANNONS

Sverige förlorade guldet i EM-finalen och får därmed lämna Kroatien med ett silver. Den fina första halvleken präglar ett par av betygen, men dessvärre gör genomklappningen i andra halvlek att många spelares betyg sjunker ett eller två steg.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Mikael Appelgren
Vår målvakt var helt magisk i den första halvleken, men fick ingen som helst hjälp i den andra halvleken när majoriteten av avsluten plötsligt kom från linjen eller väldigt bra kantlägen.

Hampus Wanne
Var väldigt bra i inledningen av matchen och gjorde vad han kunde i försvaret. Han var inte den felande länken när laget kapitulerade fullkomligt.

Niclas Ekberg
Förutom missad straff var Niclas Ekberg bra i matchen, även fall det går att argumentera för att han släppte sin kant lite väl enkelt i försvaret.

Max Darj
Fortsatt viktig i den svenska defensiven. Sliter, kämpar och gör vad han kan. I den första halvleken en klar fyra. I den andra halvleken en knapp tvåa. Det räcker precis till en trea.

Jesper Nielsen
Var helt fantastisk under matchens inledande minuter där det blev mål i anfall efter anfall. Om det inte vore för den svaga andra halvleken hade han kunnat nosa på en fyra här, men med tanke på anonym han blev på linjen i andra och hur svårt det svenska försvaret hade det under samma period sjunker också hans betyg.

Philip Henningsson
Samma visa här egentligen. Väldigt bra i första halvlek och desto blekare i den andra. Å andra sidan var han vass när han väl vågade fylla på i anfallen. En väldigt fin turnering för IFK Kristianstads nyckelspelare.

Jim Gottfridsson
En bra första halvlek och en playmaker som konstant krigar för sitt lag. Samtidigt en direkt svag andra halvlek, där han inte lyckades luckra upp det aggressiva spanska försvaret.

Mattias Zachrisson
Han kunde inte riktigt nå samma höjd som i semifinalen, men stod fortfarande för en bra insats med flera fina mål och en härlig attityd. Räckte inte till i andra halvlek, men vem gjorde det?

Linus Arnesson
Dessvärre kunde Linus Arnesson inte återupprepa den fina insatsen från semifinalen. Här blev det tydligt att han inte riktigt hann med, både vad gäller fotarbetet i defensiven och de tekniska felen i offensiven. Å andra sidan en stor hjälte från semifinalen som förtjänar all kudos!

Jerry Tollbring
Hoppade in i den andra halvleken och hade svårt att sätta någon prägel på det hela. Var inte heller tillräckligt effektiv när han väl fick sina lägen.

Simon Jeppsson
Skjuter som bekant galet bra när han väl vågar, men under den lilla tid han fick spela var han på tok för tvekande och vek när det väl skulle tas offensiva initiativ. När han väl sköt blev det ju mål. Som alltid.

Spelade för kort tid för att bedömas

Andreas Palicka
Fredric Pettersson
Andreas Cederholm
Lukas Nilsson
Viktor Östlund

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here