SPELARBETYG: De var bäst mot Slovenien

Valter Chrintz. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sverige var otroligt nära att besegra Slovenien men fick nöja sig med en poäng. Här är Handbollskanalens betyg på de svenska spelarna – betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige spelade oavgjort mot Slovenien och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Jonathan Carlsbogård
Carlsbogård var Sveriges bästa spelare i första halvlek. Vänsternian stod för fem assist och ett mål på ett avslut. Dessutom följsam bakåt. I den andra halvleken fick Carlsbogård inte spela lika mycket, och konstigt nog inte de sista anfallen, men 25-åringen gjorde rätt val varje gång han var inne.

Valter Chrintz
Sveriges yngsta spelare fick chansen från start för första gången under VM. Inledde med att missa ett otroligt brett läge, men följde upp det med ett säkert avslut från kanten. I den andra halvleken höll Chrintz högsta klass. Gjorde mål på sina lägen och hann med en bollstöld i ett grymt viktigt läge.

Jim Gottfridsson
”Gotte” var tillbaka till sitt vanliga jag i den här matchen. Styrde det svenska anfallsspelet och var på nytt en av Sveriges bästa spelare.

Andreas Palicka
Gjorde sin överlägset bästa match så här långt i VM. Flera fina och viktiga räddningar och då hade ”Palle” ändå en hel del oflyt.

Hampus Wanne
Wanne blev på nytt Sveriges bästa målskytt, men brände också en hel del lägen. Stod för det viktigaste målet i matchen när han satte 28–27.

Linus Persson
Spelade bara en halvlek då han redan i det första anfallet fick en smäll och slog huvudet i golvet. Spelade trots det vidare och var riktigt bra. Kom inte ut och spelade i andra halvlek – en befarad hjärnskakning. Om Persson hade spelat mer hade betyget förmodligen blivit högre.

Lukas Sandell
Fick stort förtroende när Persson inte kunde spela. Spelade sitt spel även om han hade svårt i de egna lägena. Skötte sig bra bakåt tack vare sina kvicka fötter.

Max Darj
Stentuff i försvaret, men hade svårt att hänga med i de slovenska tempoväxlingar och åkte på sin andra utvisning redan efter 19 minuter. Efter det såg det svenska försvaret inte lika starkt ut. Åkte på sin tredje utvisning med några minuter kvar av matchen.

Fredric Pettersson
Precis som Darj åkte Pettersson på två utvisningar i den första halvleken. Hann med att göra ett mål på sitt enda avslut. Spelade nästan ingenting i andra halvlek.

Alfred Jönsson
Succémannen från Belarus-matchen hade inte samma fina start den här matchen. Vänsternian hade svårt att komma till bra lägen. Fick ändå in en boll med ett tungt skott. Fick förtroende framåt när matchen skulle avgöras. Brände ett bra läge men gjorde mål i anfallet efter.

Felix Claar
Claar syntes inte mycket i den här matchen, men skötte sig bra bakåt där han är riktigt bra för sin storlek.

Anton Lindskog
Fick en hel del speltid, men hade det jobbigt mot kvicka slovenska spelare. Visst syntes det att det var ett tag sedan Lindskog spelade match. Kommer säkert att vara bättre framöver.

Spelade för kort tid för att bedömas

Jonathan Edvardsson, Lucas Pellas, Daniel Pettersson, Mikael Aggefors