Spanske försvarsjätten inför finalen: ”Han är en legendar för sporten”

Viran Morros, Spanien. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Viran Morros är en vital del i det spanska förvarsministeriet. Den 34-årige Barcelona-spelaren tror på en jämn match i finalen. En final där man nu är varse om både Linus Arnesson och Mattias Zachrisson. 

ANNONS

— Det är en enorm match för oss och för svenskarna. Jag tror inte att någon förväntade sig en final mellan Spanien och Sverige, säger stjärnan inför finalen.

Spanien plockade isär Frankrike på ett imponerande vis där alla lagdelar fungerade från anfall till försvar till målvakt. Morros tror dock att nyckeln till finalen för spanjorerna ligger just bakåt till i planen. Kombinationen målvakt/försvar måste fungera perfekt för att Spanien ska vinna matchen, menar han.

Framåt för Spanien gäller det att få hål på målvakterna på andra sidan planen – Andreas Palicka och Mikael Appelgren.

— Vi känner till dem väl. Jag har spelat mot dem två gånger redan i år i Champions League. De är fantastiska målvakter som har gjort en bra turnering och de kommer helt säkert att stoppa 15-20 bollar.

Det är dock inte Morros som ska göra målen, eller ens kan göra mål, skämtar han. Vänsternian har gjort över 150 mål på nästan 200 matcher för Spanien men det är bakåt han tjänar sina pengar. Som han nästa säsong tjänar i Paris med PSG.

Morros utgår från mittposition i försvaret tillsammans med Gedeón Guardiola, och tillsammans utgör de ett av världens bästa mittblock.

Det kommer behövas mot svenska niometersspelare som verkligen har skjutit in sig efter matchen mot Danmark. Speciellt en med, som Gottfridsson kallar det, känguruhopp.

— Vi visste inte vem var Linus Arnesson innan. Men vi såg honom nu och han spelade galet bra, och det där upphoppet är svårt att försvara mot. Jag menar, han hoppade från 11 meter och avgjorde matchen. Jag sa till killarna i laget att han såg ut som Carlos Reinaldo Perez (Kubansk-ungersk Veszprem-legendar).

Är det några fler svenskar du är imponerad av?

— Jeppsson. Hans skott är helt galna. Jag blev överraskad för jag har bara sett honom lite i Flensburg i 6 mot 5-spel. Nummer 23 också. Lagergren. Han spelade väldigt väldigt bra innan han blev skadad. Mot Danmark var även Zachrisson fantastisk. Vi visste att han var en riktigt bra spelare på kanten men vi visste inte att han även var det som högernia.

Det finns några fler svenskar som spanjoren är imponerad av kan man säga. Under pressträffen i Arena Zagreb gick Morros fram till Magnus Wislander och frågade om han fick ta en selfie med svensken. Såklart fick han det.

— Det är en legend i vår sport. Jag såg honom här och ville gärna ta en bild med honom, ler Morros brett. När jag var barn såg jag många matcher med det Sverige som vann guld i EM och VM. Och silver i OS. Jag såg även många matcher med Barca och Kiel. Han är en legend.

I kväll kan andra svenska spelare börja fylla de där stora skorna från Bengan-talet. Då kan framtidens spanska spelare komma fram till radiokommentator Simon Jeppsson och ta en selfie i OS 2040.

Sverige – Spanien börjar kl 20:30 och visas på TV3 och Viaplay

 

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here