Solberg utesluter att Gottfridsson är med på bänken mot Frankrike

Glenn Solberg och Jim Gottfridsson. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Jim Gottfridsson själv verkar vilja vara med och stötta laget så mycket som möjligt mot Frankrike. Men Glenn Solberg stänger dörren till ”Gottes” medverkan på bänken i VM-semifinalen.
– Om han inte ska spela kan han inte vara på bänken. Vi kan inte ha spelare på bänken som är skadade, säger förbundskaptenen.

Jim Gottfridssons VM är över och Sverige kommer tvingas klara sig utan sin store nyckelspelare, först och främst i semifinalen mot Frankrike. Själv verkar Gottfridsson öppen för att ta plats på bänken på fredag för att hjälpa laget därifrån.

– När jag sitter på bänken försöker jag göra det jag tror är bäst för laget. Men om Jim säger något är det inte alltid facit. Min roll på fredag om jag är kvar här är att hjälpa från bänken eller från läktaren och oavsett ska jag göra det bästa jag kan av situationen, sa ”Gotte” under torsdagens pressträff.

I ”Gottes” värld verkar det ännu inte bestämt var och hur han kommer att stötta laget mot Frankrike. Glenn Solberg lämnar betydligt tydligare besked.

– Om han inte ska spela kan han inte vara på bänken. Vi kan inte ha spelare på bänken som är skadade, säger förbundskaptenen.

Därmed verkar den dörren vara stängd, om nu inte landslaget tar en ny diskussion kring det här. Lagen får ha fyra ledare vardera på bänken under matcher. Glenn Solberg, Michael Apelgren och Tomas Svensson kommer garanterat att ta hand om tre av platserna. Den fjärde har tidigare varit vigd åt läkare Daniel Jerrhag, men det är möjligtvis där öppningen finns för att Gottfridsson ska kunna ta plats på bänken.

Däremot lämnade förbundskaptenen inget tydligt besked kring om någon ersättare till Gottfridsson kommer att kallas in.