Solberg tar nytt extraknäck: Tränar norska 16-åringar

Glenn Solberg. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sveriges förbundskapten Glenn Solberg ligger inte på latsidan under 2021. Trots VM och OS och mängder av kvalmatcher så hoppar han nu på ett nytt uppdrag: ungdomstränare i Nötteröy.

Det är Aftenposten som rapporterar om hur Nötteröy gör en storsatsning på sina 16-, 17- och 18-åringar. Sportchefen Roger Meyer berättar:

– Vi får tilgang til store trenerressurser, og de velger vi å bruke på 16-åringene og 18-åringene. Det høres kanskje kjempedyrt ut å få inn så dyktige trenere, men det er innenfor de rammene som klubben har. Vi har bare omdisponert litt.

Det innebär alltså att de förstärker med Glenn Solberg och Gunnar Pettersen (tidigare bla Vipers) som resurser för Nötteröys ungdomar. Tillsammans med ledartrojkan på seniornivå, Robert Hedin och Sindre Walstad, blir det mängder med rutin, erfarenhet och kompetens in i en norsk andraligaklubb.

Inspiration hämtas från det alpina där man ofta sätter de bästa tränarna på unga spelare. Det ska ha varit en framgång för norsk alpinsport, enligt Pettersen i Aftenposten.

LÄNK: Norske unggutter får et stjernelag av trenere