Selbys tre punkter efter Portugal–Sydkorea

Sydkorea. Foto: IHF

Portugal besegrade Sydkorea med 32–24. Här är Ola Selbys tre punkter efter matchen.

Smart att ge Francisco Costa speltid mot Sydkorea

Portugals presschef har pratat om att underbarnet ”Kiko” ska skyddas från media under VM. Därför var det kanske smart att låta 17-åringen få mycket speltid och ansvar mot Sydkorea, en match som Portugal definitivt skulle vinna. En chans att komma in i seniormästerskapshandboll för högernian – och visst tog han för sig. Öste inte in mål, men visade däremot hur spelskicklig han är. Det är löjligt vilken potential han besitter.

Sydkorea hängde med bra

Ställningen i paus var 15–12 till Portugal och även om det säger en hel del om Portugals insats (slarvig och bitvis okoncentrerad) säger den ännu mer om Sydkorea. Där är ett härligt go i laget och de är dessutom ett välcoachat gäng. Det såg fortsatt bra ut i den andra halvleken för Sydkorea och faktum är att de endast låg under med ett mål när det var mindre än tio minuter kvar av matchen. Det räckte inte hela vägen, men trots allt en fin prestation av sydkoreanerna.

Portugals sju mot sex-spel gjorde entré

Portugal (och Porto för den delen) har haft enorma framgångar de senaste åren med sitt sju mot sex-spel. Men det dröjde till 20 minuter återstod av kvällens match mot Sydkorea innan de plockade fram det spelet. Och de fick fint resultat direkt genom att göra mål på sina två första anfall. Av någon anledning slutade de spela sju mot sex efter bara tre anfall, men kanske sparar de det spelet till senare under VM.