Sävehof-skrällen: Här är den svenska EM-truppen

Michael Apelgren och Glenn Solberg. Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Den svenska EM-truppen är presenterad. Då står det klart att Simon Möller blir det största skrällnamnet i Glenn Solbergs lag.
– Jag fick beskedet av Glenn för en timme sen, sa Simon Möller på landslagets pressträff. 

Under söndagen var det dags för Glenn Solberg att ta ut herrarnas EM-trupp inför mästerskapet i Tyskland efter nyår. En trupputtagning som har föregåtts av en del spekulationer kring vilka spelare som ska möjligheten möjlighet att representera det svenska landslaget.

När truppen presenterades meddelade Glenn Solberg att han återigen förlitar sig på den stomme som har lett laget till framgångar under norrmannens period som förbundskapten – men det fanns en del positioner som har varit oskrivna kort.

Sävehof-skräll med i truppen

En av dessa var målvaktspositionen där det har diskuterats vem som ska ta den tredje platsen bredvid Andreas Palicka och Tobias Thulin. När Solberg presenterade truppen stod det klart att det blev Sävehofs Simon Möller som tog den sista målvaktsplatsen före bland annat Mikael Appelgren, som är tillbaka från en längre skadeperiod.

– Jag fick beskedet av Glenn för en timme sen. Jag fick ett sms från Glenn i förrgår men visste inte vad det gällde. Det blev känslosamt, det här är något som man har kämpat för, sa Möller själv på landslagets pressträff i Göteborg.

Ytterligare en position som har diskuterats är mittsex. Där blev Andreas Nilsson inkallad till den senaste samlingen, efter att ha varit frånvarande under en längre tid. När mästerskapstruppen nu presenterades fanns Nilsson återigen med i en svensk landslagstrupp och gör sitt tionde mästerskap.

Mästerskapet spelas mellan 10-28 januari och det svenska landslaget kommer inledningsvis att hålla till i Mannheim och därefter kan man ta sig vidare för spel i Hamburg och sedermera Köln, där det vankas finalspel.

I den inledande gruppen ställs Solbergs manskap mot Nederländerna, Bosnien-Hercegovina och Georgien.

Se hela den svenska truppen nedan

Sveriges EM-trupp: 

Målvakter: 
Andreas Palicka, PSG
Tobias Thulin, GOG
Simon Möller, Sävehof

Högersexor: 
Sebastian Karlsson, Montpellier
Daniel Pettersson, Magdeburg

Mittsexor:
Max Darj, Füchse Berlin
Oscar Bergendahl, Magdeburg
Andreas Nilsson, Veszprém

Vänstersexor: 
Hampus Wanne, Barcelona
Lucas Pellas, Montpellier

Högernio: 
Albin Lagergren, Magdeburg
Lukas Sandell, Veszprém

Mittnio: 
Jim Gottfridsson, Flensburg-Handewitt
Felix Claar, Magdeburg
Jonathan Edvardsson, Hannover-Burgdorf

Vänsternio: 
Eric Johansson, Kiel
Jonathan Carlsbogård, Barcelona
Karl Wallinius, Kiel