Sargat Sverige ställer upp mot Spanien

Jim Gottfridsson. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

EHF Euro Cup är inne på sluttampen. Då ställer Sverige upp med långt ifrån ordinarie lag mot Spanien. Aftonbladet räknar till totalt 14 återbud jämfört med utsprungstruppen, totalt tolv av 16 blågula VM-aktörer är borta.

Spanien borta onsdag kväll och Österrike hemma i helgen avslutar träningsturneringen med de kommande EM-arrangörerna och regerande Europamästaren inblandade.

Samtidigt innehåller junilandskamperna säsongens sista spelminuter. Kristján Andrésson har fått möblera om kraftigt i sina spelarval.

– Det är framför allt slitna spelare och skavanker där det inte är så smart att fresta på dem när det ges möjlighet att vila de här skadorna, säger förbundskaptenen till Aftonbladet och pekar på en ljuspunkt.

– Det ger en möjlighet att titta på lite andra spelare.

Jim Gottfridsson hör till kuggarna som förbundskaptenen redan vet var han har. Spelmotorn ansluter till samlingen som färsk Bundesligamästare, i landskamp nummer 76 väntar trots allt en ny utmaning.

Gottfridsson är med i lagkaptensrådet, inklusive Mikael Appelgren och Max Darj, som tar över ansvaret i och med Niclas Ekbergs landslagspaus. En tydlig signal på det är att  Flensburgspelaren bär bindeln framöver.

– Det är fantastiskt stort, någonting som är svårt att drömma om. Det är häftigt med tanke på de namn som varit lagkaptener i svensk handboll och vad som finns i den historien, säger han till handbollslandslaget.se.

Gottfridsson om matchen som väntar i Almeria:

– Det blir otroligt tufft, de har ett bra lag med sig samtidigt som vi har väldigt många nya. Vi ska försöka spela ihop oss och göra det bästa möjliga av situationen, slipa så gott det går. Men det är inte vi som har tryck på oss utan vi kan bara gå in och njuta och försöka göra så bra resultat som möjligt mot ett tufft Spanien, säger han till handbollslandslaget.se.

Onsdag 21.00 Spanien–Sverige
Matchen sänds direkt i TV6 och Viaplay.