Rykte: Mattias Zachrisson avslutar karriären

Mattias Zachrisson. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Kristianstadsbladet kom under tisdagen med de sensationella uppgifterna att Valter Chrintz lämnar IFK Kristianstad för Füchse Berlin. I Berlin spelar redan Mattias Zachrisson på samma position – men enligt uppgifter till Handbollskanalen väljer 29-åringen att avsluta sin karriär.
– Jag vill inte kommentera det överhuvudtaget, säger ”Zacke” till Handbollskanalen.

Valter Chrintz är klar för Füchse Berlin, enligt Kristianstadsbladets uppgifter. 20-åringen har gjort succé i såväl IFK som i landslaget och det har så klart funnits intresserade klubbar under flera år.

Mattias Zachrisson har varit en av Bundesligas bästa högersexor de senaste säsongerna där han dessutom levererat på högernio. ”Zacke” har varit en av landslagets vikigaste spelare men för snart ett år sedan skadade han sin axel och har efter det inte kunnat spela.

Hur har då de här olika sakerna med varandra att göra? Jo, enligt uppgifter till Handbollskanalen har ”Zacke” bestämt sig för att avsluta sin karriär och då behöver Berlin en ny spelare på högersex. Chrintz blir extra intressant eftersom han har fått spela mer och mer högernia även i IFK Kristianstad.

När Handbollskanalen når Mattias Zachrisson är han fåordig.

– Det är inget jag tänker kommentera, jag bor kvar i Berlin och har allting här. Jag är fortfarande skadad, så jag förstår att det går rykten. Men inget beslut är taget, säger han.

Hur mår du nu?

– Det är mycket bättre än för ett halvår sedan, men jag har fortfarande en bit kvar till handbollsplanen. Det är nog därför de vill säkra upp på positionen, Hans Lindberg är ju trots allt 39 år.

När kan du träna för fullt igen?

– Det vill jag inte kommentera.