Reservbetonat Sverige utan chans mot Spanien

Jim Gottfridsson. Foto: Mikael Storm, M. Storm Foto

Spanien besegrade ett reservbetonat Sverige med 33–25, mycket tack vare ett ryck i den första halvleken. – Jag är nöjd med att vi kämpar i 60 minuter och vi fick bättre styr på det i andra halvleken, säger Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson till Handbollslandslaget.se.

Förlusten var Sveriges tredje raka i EHF Euro Cup. I april blev det torsk gånger två mot Norge och så under onsdagskvällen alltså förlust mot ett bra Spanien. Spelarna som fick chansen från start i Sverige var Tobias Thulin, Hampus Wanne, Anton Lindskog, Daniel Pettersson, Markus Olsson, Jim Gottfridsson och Kim Andersson.

Sverige var bra med i matchen under de första tio minuterna – efter det började spanjorerna att dra ifrån. Trist för svensk del var också att Kim Andersson tvingades utgå då han i samband med ett mål spräckte hudvecket i högerhanden mellan fingrarna.

– Rent anfallsmässigt var det nyttigt att möta ett offensivt försvar, det visade vad vi behöver jobba med och förbättra. Vi har bara haft tre träningar tillsammans så jag visste att det skulle kunna bli svårt med samarbetet. De är hala och bra på att släppa bollen vidare  och vi var för ivriga att hjälpa varandra, vilket gjorde att vi satte våra ettor i svåra situationer, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson till Handbollslandslaget.se.

I den andra halvleken fick Sverige till försvarsspelet på ett bättre sätt och det gav resultat. Matchen blev jämnare även om Spanien trots allt vann med åtta mål till slut.

–  Vi pratade i halvtid om att få bort kantlägena och det lyckades vi med. Det blev mer skott utifrån i andra och det gav oss fler möjligheter. Och med två minuter kvar ledde vi andra halvleken med två mål, så jag är nöjd med kämpainsatsen vi ändå gör, säger Andrésson till Handbollslandslaget.se.

Den sista matchen i EHF Euro Cup spelas i Stockholm på söndag med avkast klockan 17:00.

LÄNK: Klar svensk förlust borta mot europamästaren