Prokop tar över tyska landslaget

Christian Prokop. Foto: Flensburg-Handewitt på Twitter.

Det blir alltså Leipzigs tränare Christian Prokop, 38, som tar över det ärofyllda uppdraget som tysk förbundskapten efter islänningen Dagur Sigurdsson.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Tyskland åkte som bekant ut redan i åttondelsfinalen mot Qatar i VM nyligen. Men det var inte därför som lagets tränare Dagur Sigurdsson lämnar sin post. Sigurdsson avsade sig rollen som förbundskapten på grund av ”familjeskäl” och har nu återvänt hem till Japan där han bor och kommer att ta över som förbundskapten för det japanska landslaget.

Det öppnar dörren för den unge Leipzig-tränaren Christian Prokop som förbundet tror mycket på. Det kostade dock både tid och pengar för förbundet att lösa ut Prokop från sitt femårskontrakt med Leipzig – som nu är en halv miljon euro rikare.

Det är ett tungt arv som nu lämnas över på Prokops axlar. Inte nog med att hans kostat tillräckligt för att hamna på tionde plats över dyraste spelarövergångar, han ska även följa upp ett tyskt EM-guld och en bronspeng som Sigurdsson lämnade efter sig i troféskåpet.

Men Prokop som förra året utsågs till Årets tränare i Tyskland ses av många som den perfekta ersättaren. Han tar över ett gäng unga hungriga tyska ”bad boys”, som Sigurdsson omvandlat dem till, och den tidigare världsspelaren Daniel Stephan är övertygad om en ”stor framtid för laget”.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here