PLAY: Här ser du lottningen till EM-kvalet

Foto: Handbollslandslaget.se.

Imorgon torsdag lottas kvalspelet till herrarnas EM 2020. Mästerskapet avgörs i Sverige, Norge och Österrike. Lottningen sänds på EHF:s officiella Youtube.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Sverige, Norge och Österrike är redan kvalificerat som värdländer. Dessutom är Spanien direktkvalificerat i form av regerande europamästare. Nu har en officiell slogan tagits fram till mästerskapet: ”Dream. Win. Remember.” och i ett pressmeddelande säger Krister Bergström, vd för mästerskapet, så här:

– Dessa tre ord passar perfekt för att berätta historier om EM 2020 på många olika sätt. DREAM TODAY är känslomässiga ord. Ett barn kan drömma om att bli handbollsproffs, spelare kan drömma om att vinna medaljer och en arrangör kan drömma om att skapa det bästa EM-slutspelet någonsin, säger han i pressmeddelandet.

Kvalspelet kommer att vara uppbyggt som så att 32 lag lottas in fyra åttalagsgrupper. Lottningen sker i Trondheim på torsdagen klockan 10:00 och direktsänds på EHF:s Youtube.

SEEDNINGSGRUPPER INFÖR KVALET
Seedningsgrupp 1: Frankrike, Kroatien, Tyskland, Danmark, Slovenien, Vitryssland, Ungern, Makedonien
Seedningsgrupp 2: Ryssland, Tjeckien, Polen, Island, Serbien, Montenegro plus två lag av Bosnien-Hercegovina/Nederländerna/Portugal*
Seedningsgrupp 3: Lettland, Litauen, Schweiz, Slovakien, Ukraina, Israel, Turkiet plus ett lag av Bosnien-Hercegovina/Nederländerna/Portugal*
Seedningsgrupp 4: Finland, Belgien, Estland, Grekland, Rumänien, Italien, Kosovo, Färöarna
* = Bosnien-Hercegovina, Nederländerna och Portugal har exakt samna rankningspoäng och lottningen inleds med att två av lagen lottas in i seedningsgrupp 2 och det tredje i seedningsgrupp 3.

Videokälla: EHF Euro

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here