Pettersson om EM: ”Visa att jag vill vara med där”

Fredric Pettersson. Foto:Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Fredric Pettersson är en av spelarna som står på gränsen till landslaget. Den väldige mittsexan gör det riktigt bra i den franska ligan och i en intervju med Handbollslandslaget.se berättar Pettersson om hur han ser på sina chanser att bli uttagen till EM på hemmaplan.

– Det hade varit extremt häftigt och speciellt eftersom det är på hemmaplan. Det är inte så många i laget som har spelat mästerskap i Sverige. Jag kommer att kämpa på och ge järnet och visa att jag vill vara med där, säger han till Handbollslandslaget.se.

Sverige möter Island två gånger om, först i Kristianstad och sedan i Karlskrona. Matchen i Kristianstad har kanske lite extra betydelse för den före detta IFK Kristianstad-spelaren.

– Det är alltid speciellt att komma till Kristianstad, framför allt för att jag har så många bra minnen därifrån. Jag kom till klubben i en väldigt bra tid och fick vara med och vinna de första två i en rad av SM-guld. Det var fullsatt nästan varje match och en väldigt häftig stämning som jag inte hade upplevt tidigare, säger Pettersson till Handbollslandslaget.se.

LÄNK: ”Alltid speciellt att komma till Kristianstad”