Persson glödhet – storklubbar i Frankrike intresserade

Linus Persson. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Linus Persson har imponerat stort under VM och visat att han håller på den högsta nivån. Det har gjort honom till en eftertraktad spelare – enligt uppgifter till Handbollskanalen jagar storklubbar i Frankrike hans signatur. Hans fina prestationer ska också har väckt intresse hos storklubbar i övriga Europa.

Linus Persson har varit nära att spela mästerskap flera gånger under åren, men precis missat att komma med. I år var det inget snack och högernian har verkligen tagit för sig. Bortsett från den inte så lyckade prestationen mot Belarus har Linus Persson varit en av Sveriges bästa spelare.

Den typen av prestationer på den största scenen drar naturligtvis intresse till sig. Enligt uppgifter till Handbollskanalen ska de största klubbarna i Frankrike samt några storklubbar utanför Frankrike vara intresserade av att locka över den före detta HK Malmö-spelaren.

När Handbollskanalen får tag på Linus Perssons agent Nikolaj Brorström är han fåordig.

– Linus är eftertraktad, mer än så vill jag inte säga, säger Brorström.

Intressant är att Perssons kontrakt med US Ivry går ut efter säsongen och mycket talar för att högernian inte spelar kvar i bottenklubben. Det blir ännu mer intressant när vi tittar på kontraktsläget bland högernior i de franska toppklubbarna:

Nantes: Utgående kontrakt på såväl Kiril Lazarov (40) som Eduardo Gurbindo (33).

Montpellier: Utgående kontrakt på Melvyn Richardson. Giorgi Tskhovrebadze har kontrakt till 2023 och Valentin Porte till 2022.

PSG: Dainis Kristopans har kontrakt till 2023 och Nedim Remili till 2022.

Saint-Raphael: Xavier Barachet har kontrakt till 2022 och Adrien Dipanda till 2024.

Nimes: Vid Kavtičnik har kontrakt till 2021, Luc Tobie till 2023.

Baserat på klubbarnas kontraktsituation verkar det onekligen mest troligt att Nantes eller Montpellier ligger bra till som nästa klubbadress för Persson.

Nantes kan vara i behov av nytt och yngre blod på högerniopositionen där klubben, vad Handbollskanalen erfar, har två spelare med utgående kontrakt.

I Montpellier har Melvyn Richardson ryktats vara på väg till FC Barcelona och att Valentin Porte delar sin tid på H9 och H6 bör läggas till i ekvationen.

Övriga klubbar har det ganska bra ställt på högernio.