Per Carlén lämnar Israel – kan han bli förbundskapten för Sverige?

Per Carlén. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Den svenske handbollsprofilen lämnar jobbet som förbundskapten i Israel och frågan är: Kan han ta över Sveriges herrlandslag?

ANNONS

Den 1 augusti lämnar Per Carlén posten som förbundskapten för Israel trots en initial ambition om att leda nationen till EM 2020. Vad han ska göra här näst låter han hålla hemligt men kanske kanske är han ett aktuellt namn att ta över Sveriges herrlandslag efter Staffan Olsson och Ola Lindgren.

För det är ju så, att firma Olsson/Lindgren annonserat att de lämnar landslaget efter OS i Rio de Janeiro. De har arbetat tillsammans sedan 2008 och nu är det alltså dags att lämna över till någon annan.

Denne ”någon annan” har det spekulerats vilt om länge. För vem är lämplig? Namn som Ljubomir Vranjes och Magnus Andersson har nämnts samtidigt som vissa skulle vilja se en utländsk influens.

Så, kanske kan Carlén vara ett aktuell namn. Han har erfarenhet som både spelare och ledare där han dels var med i herrlandslaget under många år och vann både VM och EM, deltog i fyra OS och varit proffs i Spanien men också en ledarkarriär i Sverige, Schweiz, Tyskland och Danmark.

Det är lite av ett långskott men han lär ändå uppfylla en hel del av de krav som SHF rimligen har på näste förbundskapten. Vad tror ni?

Per Carléns klubbar genom åren:

IFK Skoghall
HK Drott
IF Hellton
IK Heim
HP Warta
BM Granollers
Atlético Madrid
Ystads IF

Han gjorde 329 landskamper och 1 032 mål för Sverige under 80- och 90-talet. Han vann guld i både VM och EM samt tog två silver i OS. Tränarkarriären har gått via:

TSV St. Otmar St. Gallen (Schweiz)
HK Malmö
SG Flensburg-Handewitt (Tyskland)
HSV Hamburg (Tyskland)
Bjerringbro-Silkeborg (Danmark)

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here