Pellas: ”Vi fick inte tag på deras mittsexor”

Lucas Pellas. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Sverige fick inte alls till spelet mot Frankrike och därmed dog den svenska drömmen om VM-semifinal på hemmaplan.
– Vi fick inte tag på deras mittsexor. Men Frankrike gjorde det bra, det får vi ge dem, säger Lucas Pellas till Handbollskanalen.

Frankrike tog kommandot direkt och släppte aldrig Sverige riktigt nära. Istället för svenskt jubel och säkrad VM-final på hemmaplan blev det tunga sinnen och mörka blickar hos de svenska spelarna. Lucas Pellas försökte sig ändå på att analysera matchen direkt efter.

– Jag tycker att de stod bra bakåt och fick till det framåt. Vi fick inte ordning på duellspelet utan vi fick hela tiden hjälpa till och då stod mittsex där bredvid och fångade bollar. Men Frankrike gjorde det bra, det får vi ge dem, säger Pellas.

Var det något Frankrike gjorde som överraskade er?

– De är väldigt duktiga på att sätta sitt spel, det var inget som överraskade oss.

– Framförallt fick vi inte tag på deras mittsexor, men så är det ibland.

Det blev lite nerv i den andra halvleken när Sverige kom så nära som två mål ifrån Frankrike. Ljudnivån höjdes i arenan och Sverige kändes klart på gång.

– Precis, vi var på gång där i mitten på andra. Vi fick lite momentum, men sen vet jag inte om vi missade ett läge eller om vi åkte på någon tvåa där. Och så gick luften ur oss när Jonathan (Carlsbogård) fick sitt röda kort.

– Det är ju väldigt små detaljer som avgör i de här matcherna och där måste man vara lite extra skarp. Där var Frankrike skarpare idag helt enkelt.

Trots att Frankrike gjorde en fin match mot Sverige håller Pellas inte laget som favorit i VM-finalen på söndag.

– Det kommer nog att vara tajt, men jag håller nog ändå Danmark snäppet högre.

Chansen på VM-guld är borta. Men seger mot Spanien på söndag och Sverige har tagit hem tredje medaljen på de fyra senaste mästerskapen. Enda missen i så fall är OS där Sverige åkte ut i kvartsfinal mot just Spanien.

– Vi ska sluta så bra vi kan så klart, vi vill ge allt och att få slåss om medaljer på hemmaplan är en ära. Vi får sura lite idag och komma igen imorgon helt enkelt, säger Lucas Pellas.