Pellas & Bergendahl lämnar återbud till dubbla landskamper

Oscar Bergendahl. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN.

På torsdag ställs Sverige mot Tyskland i Kristianstad och på söndag väntar Danmark i Herning. Nu meddelar landslaget att Lucas Pellas och Oscar Bergendahl tvingats lämna återbud till matcherna.

Två matcher återstår i EHF Euro Cup, som Sverige alltså spelar eftersom de är direktkvalificerat för EM 2024 i Tyskland. Sverige har vunnit samtliga matcher så här långt när nu två kamper återstår, hemma mot Tyskland och borta mot Danmark.

Men Sverige får klara sig utan Lucas Pellas och Oscar Bergendahl, som båda tvingats lämna återbud till samlingen. Dessutom är det osäkert huruvida Tobias Thulin och Eric Johansson kan medverka då Thulin drabbats av feber och Johansson fick en smäll mot huvudet i Kiels derby mot Flensburg i söndags.

Landslaget har inte kallat i några ersättare.

– Vi har 16 spelare på plats inklusive tre utvecklingsspelare och avvaktar utvecklingen innan vi beslutar om någon ersättare eventuellt ska kallas in. Sedan har vi om vi önskar också möjlighet att stötta upp på träningarna med lokala spelare eller någon från U21-landslaget som också kommer att vara på plats i Kristianstad i veckan, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till Handbollslandslaget.se.