Palicka storspelade när Sverige blev OS-klara

Andreas Palicka Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Andreas Palicka storspelade när Sverige tog sig vidare till OS under söndagskvällen: ”Ser oerhört mycket fram emot det.”

Det svenska landslagets målvakt Andreas Palicka stod för en mycket fin insats när Sverige besegrade Slovenien och tog sig till OS.

– Det är fantastiskt, en otrolig lycka idag. Jag har sagt det många gånger nu men jag ser väl detta som min sista chans att spela OS och det ville jag visa denna helgen. Jag skulle göra allt jag bara kunde. Hela laget tar det vidare från är vi slutade i VM och det vi byggde upp där. Vi visade att vi är ett lag att räkna med, det är en otrolig lycka och en otrolig stolthet, säger Andreas Palicka efter vinsten.

Palicka berättar att han jobbade med att vara mer passiv idag vilket han inte brukar vara.

– Jag hade med lite vibbar från VM-matchen där jag kanske var lite het och de hade skjutit mycket under mig. Jag försökte jobba med lite mer golvkontakt idag och vara lite mer passiv, många spelare är vana med att jag kommer flygandes rätt så ofta. Jag jobbade på deras rörelse helt enkelt, jag kände att kom in i det direkt.

Även Palicka menar att lagsammanhållningen i det svenska landslaget är stark och att det är en bidragande orsak till att det gått som det gått under helgen.

– Laginsatsen är fantastisk. Jag tycker vi prövas under hela helgen mer eller mindre hela tiden. Det går lite upp och ned resultatmässigt men vi behåller lugnet. Denna oerfarna, fantastiska trupp hanterar hela situationen på ett alldeles ypperligt sätt, säger Palicka och fortsätter:

– Det är så sjukt roligt när man varit med så länge att se att alla vågar vara sig själva och göra vad de är bra på. Att alla känner en trygghet i detta lag, det är inte en självklarhet. Alla jobbar för varandra och det är genuin glädje, fantastiskt roligt att spela handboll här, sjukt roligt.