OS-kval: Resultat från andra speldagen

Franska landslaget firar. Foto (arkiv): Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Utöver Sveriges storseger mot Algeriet spelades det även fem andra matcher under gårdagen. Gårdagen bjöd bland annat på ytterligare tre storsegrar samt en jämn match mellan Kroatien och Portugal.

I Sveriges grupp finns även Tyskland och Slovenien som ställdes mot varandra under gårdagen. Det blev en tysk storseger med nio bollar mot Slovenien som har sin nästa match mot just Sverige under söndagskvällen. Sverige ligger just nu på samma poäng som Tyskland och en poäng framför kvällens motståndarlag Slovenien.

I grupp ett har Norge satt sig i en fin position inför den avslutande matchen. I och med en storseger mot Chile med femton bollar har Norge nu fyra poäng och placerar sig på förstaplats i gruppen. Under kvällen ställs Norge mot Sydkorea och har chansen att säkra gruppsegern.

I grupp två är det Frankrike som sitter i förarsätet med fyra inplockade poäng, även de fick med sig en storseger från gårdagen efter att ha besegrat Tunisien med elva bollar. Under söndagskvällen ställs de mot Portugal och då har även Frankrike chansen att säkra gruppseger.

Resultat:
Sverige – Algeriet 36–25 (19–10)
Tyskland – Slovenien 36–27 (22–12)
Brasilien – Sydkorea 30–24 (13–9)
Kroatien – Portugal 25–24 (9–12)
Norge – Chile 38 – 23 (19–10)
Frankrike – Tunisien 40–29 (21–13)