Olafur Gudmundsson besviken efter EM: ”Kunde inte kolla på någon match”

Olafur Gudmundsson. Foto: IFK Kristianstad

Trots isländsk seger mot Sverige i EM-premiären blev det isländskt respass redan i första gruppspelet, medan Sverige som bekant ska spelas semifinal i morgon. Olafur Gudmundsson är mäkta besviken så här i efterhand. 

Den isländska duon i IFK Kristianstad, Olafur Gudmundsson och Arnar Freyr Arnarsson, är åter tillbaka i träning med den skånska storklubben, samtidigt som EM pågår nere i Kroatien. Island inledde som bekant turneringen med seger mot Sverige, men fick åka hem efter två dåliga insatser mot Kroatien och Serbien därefter.

Olafur Gudmundsson, som var en tongivande spelare för laget under inte minst matchen mot Sverige, är mäkta besviken när han nu behöver träna fys med IFK Kristianstad samtidigt som lagkamraterna Philip Henningsson och Albin Lagergren ska spela EM-semifinal.

– Jag hade hellre spelat lite längre i EM än att springa intervaller, säger Olafur Gudmundsson till Kristianstadsbladet.

– Jag kunde inte kolla på någon match när jag kom hem. Det var för svårt, särskilt när Serbien mötte något annat lag och det borde ha varit vi som var där. Jag försökte bara koppla bort handbollen, vara med familjen och tänka på annat, även om det är svårt.

Med sina 14 mål blev Olafur Gudmundsson bästa isländska målskytt tillsammans med Gudjon Valur Sigurdsson.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here