Nytt i VM-truppen: Oscar Bergendahl har kallats in

Oscar Bergendahl Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Anton Lindskog missar inledningen av VM och det såg ut som att Sverige tänkte åka till Egypten med endast två mittsexor. Så blir det inte – Oscar Bergendahl har nämligen kallats in, det skriver Handbollslandslaget.se.

Därmed blir det 19 svenska spelare som åker till VM på tisdag. Bergendahl, som till vardags spelar i GOG, har anslutit till laget och kommer att följa med till Egypten.

– Vår förhoppning är fortfarande att Anton Lindskog ska bli frisk och kunna ansluta i ett senare skede, men för att avlasta Max Darj och Fredric Pettersson på träningarna fram tills dess ville vi få med oss Oscar också ner till Egypten, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till Handbollslandslaget.se.

Glädjande för svensk del är att Hampus Wanne, som suttit i karantän då sambon Daniela Gustin testat positivt för corona, har lämnat negativa tester och har anslutit till samlingen i Eskilstuna. Även Wanne följer med till Egypten.

Landslaget kommer att träna tillsammans på måndag förmiddag om alla söndagens PCR-tester är negativa. Sedan åker laget vidare till Malmö vid lunchtid på måndag och sätter sig på flyget till Egypten på tisdag.

LÄNK: Oscar Bergendahl ansluter till VM-truppen