Nya positiva fall i Kap Verde – Tyskland kan vinna utan att spela

Kap Verde. Foto: IHF

Kap Verdes landslag har varit ett av de hårdast drabbade under VM när det kommer till positiva covid-19-fall. Nu skriver IHF att ytterligare två spelare har testat positivt, vilket innebär att Kap Verde endast har nio spelare tillgängliga inför matchen mot Tyskland – en match som riskerar att ställas in. I så fall vinner Tyskland med 10–0.

IHF har under dagen fått besked om att ytterligare två spelare från Kap Verde har lämnat positiva covid-19-test. Spelarna har blivit isolerade enligt de protokoll som IHF arbetar efter.

De båda spelarna ska ha testat positivt redan i början av januari men att de sedan lämnade negativa test före avresan till Egypten. Men gårdagens PCR-test ska alltså ha kommit tillbaka positivt.

Problemet för Kap Verde är att enligt de covid-19-regler som tagits fram av IHF måste varje lag ha minst tio spelare tillgängliga, plus en målvakt. Eftersom Kap Verde endast reste med elva spelare till Egypten och två nu har testat positivt har de alltså inte tillräckligt med spelare för att kunna möta Tyskland.

Om Kap Verde inte får ihop tillräckligt med spelare till matchen mot Tyskland imorgon kommer den att ställas in och Tyskland kommer att vinna matchen med 10–0 och ta två poäng.

LÄNK: Update On The Situation Of Cape Verde