Ny svensk seger mot Japan – Thurin målbäst

Jack Thurin. Foto: Fredrik Varfjel, Bildbyrån

Det blågula ligalandslaget följde upp torsdagens vinst mot Japan med ännu en seger. Denna gång blev marginalen 11 mål.

Den svenska utflykten till Japan är över för denna gång. Vi hoppas på ett återseende till OS 2020 i Tokyo för det blågula herrlandslaget. En lyckad resa blev det iallafall denna gång med två raka segrar.

Häromdagen vann Sverige med fem bollar mot japanerna. På midsommardagens morgon svensk tid följde de upp med hela elva måls marginal. 36-25 efter en helgjuten insats.

Handbollslandslaget.se rapporterar om stabilt försvarsspel som ledde till många kontringar. Det kanske mest klassiska segerreceptet som uppfunnits i handboll.

– När vi fick koll på deras annorlunda anfallsstarter och snabba avslut så tycker jag att vi stod bra bakåt. Vi tryckte bra och gjorde många mål på kontringar och andrafas, det är alltid lättare att göra mål där än att stå och stångas, säger Jack Thurin till Handbollslandslaget.se.

Nu väntar sommarlov för de svenska spelarna. Nästa landskamper spelas i oktober och vilka Sverige möter då, det får vi reda på i nästa vecka. Det blir fortsatt uppladdning inför EM på hemmaplan i januari 2020.

Japan – Sverige 25 – 36 (12-18)

Japan
Tokuda Shinnosuke 7, Agarie Yuto 6, Hiroki Motoki 4, Anri Remi Doi 3, Yoshino Tatsuki 2, Shibayama Yukihiro 1, Kitazume Asumi 1, Adam Yuki Baig 1

Sverige
Jack Thurin 7, Lucas Pellas 5, Alfred Ehn 5, Jonas Samuelsson 4, Christopher Hedberg 4, Viktor Östlund 3, Oscar Bergendahl 3, Oskar Sunnefeldt 3, Felix Claar 2

Källa: Handbollslandslaget.se