Norska bakslaget: Johannessen skadad och missar OS

Foto: Filip Roganovic / BILDBYRÅN

OS-resan har tagit slut innan den ens hann börja för den norske dyngskytten Göran Johannessen som bara dagar innan OS-premiären tvingas lämna återbud på grund av ljumskproblem.

Det norska herrlandslaget har drabbats av ett tungt avbräck tätt inpå OS-premiären. Göran Johannessens ljumskproblem är så allvarliga att han nu tvingas resa hem från Japan och därmed missar han OS.

– Jag har haft och har ljumskproblem vilket gör att jag inte kan hjälpa mitt lag, skriver Johannessen i ett SMS till norska NRK.

Johannessen, till vardags i tyska Flensburg, har gjort sig känd på handbollsplanen som en spelskicklig och kraftfull niometare med ett fruktansvärt hårt skott. Den som ersätter den skadade 27-åringen verkar bli Simen Holand Pettersen som tillhör franska klubben US Ivry men som den senaste tiden varit utlånad till norska Elverum.

Norge premiärspelar på lördag mot Brasilien och OS i Tokyo blir herrlandslagets första OS genom tiderna. I Norge och Brasiliens grupp (Grupp A) ingår även Frankrike, Tyskland, Argentina och Spanien.