Norge starkast i avslagen historia

Espen Christensen. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det roterades friskt i både Norge och Slovenien och i ärlighetens namn var gruppfinalen en tämligen avslagen historia. Norge var dock starkast och vann med 33–30.

Den enda i Norges startuppställning mot Slovenien som kan kallas ordinarie startspelare var Göran Johannessen, i övrigt var det idel reserver. I Slovenien spelade Miha Zarabec från start, visserligen inte en given startspelare, men en klasspelare trots allt. I övrigt var det spelare som fått sitta bänk mer än de har fått spela under det här mästerskapet.

Anledningen till rotationen? Naturligtvis det faktum att båda lagen redan hade semifinaler att se fram emot. Sloveniens enda morot var att ta sig förbi Norge i tabellen och då krävdes seger. För Norge räckte således ett oavgjort resultat för att behålla förstaplatsen.

Det syntes att det inte gällde så mycket i den här matchen, för det var inte mycket fokus på försvarsspel i något av lagen utan rejält avslaget från start. Norge hanterade det lite bättre, eller var skillnaden att Norge har lite bredare trupp än Slovenien.

Eftersom Norge vann matchen slutade de etta i gruppen och därmed väntar Kroatien
i semifinal. I den andra semifinalen möts Spanien och Slovenien.

Semifinaler fredag 24/1:

18:00: Spanien – Slovenien
20:30 Norge – Kroatien