Nielsen utskriven ur truppen – Konradsson in istället

Jesper Konradsson. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Jesper Nielsens ljumskskada gör att han inte kan spela mer under VM och mittsexan har nu åkt hem. In kommer istället Jesper Konradsson, det skriver Handbollslandslaget.se.

– Jag och vårt medicinska team har gjort vad vi kunnat för att jag skulle kunna komma tillbaka i spel, men tyvärr har vi insett att det inte kommer att bli så bra att jag kan spela den här veckan. Det känns jättetråkigt att inte kunna vara med mer, men jag tror och hoppas att killarna löser semifinalplatsen, säger Nielsen till Handbollslandslaget.se.

Eftersom Fredric Pettersson redan är på plats som Nielsens ersättare väljer Sverige istället att kalla in en mittnia som alternativ så länge Jim Gottfridsson inte kan spela. Jesper Konradsson finns med när laget tränar senare under tisdagen.

– Det var inget att tveka på när Kristján (förbundskaptenen Andrésson) ringde och jag hade bara 25 minuter i bilen hit. Det ska bli kul att kliva in i VM och får jag chansen kommer jag göra allt jag kan för att vi ska ta oss till semifinal, säger Konradsson till Handbollslandslaget.se.

Konradsson har varit med i både EM 2016 och VM 2017 och blir ett bra komplement till övriga niometersspelare.

LÄNK: Konradsson ansluter till svenska VM-truppen