Nielsen: ”Ska visa att vi är betydligt bättre”

Jesper Nielsen. Foto: J Crosnier

Det var inte mycket som stämde för Sverige i bortamatchen mot Nederländerna och det blev en högst sensationell hemmaseger i den matchen. Inför returen i Kristianstad är ändå självförtroendet på topp i Sverige och i en intervju med SVT Sport berättar Jesper Nielsen om sina tankar.

– Vi har tittat på matchen, gått igenom den och vi gör i princip ingenting tillräckligt bra. Vi var oerhört bekväma och hjälpte inte varandra. Nu vänder vi blickarna mot onsdag och ska visa att vi är betydligt bättre än vad vi visade, säger Jesper Nielsen till SVT Sport.

Matchen i Kristianstad blir den sista på en lång säsong där de svenska spelarna har spelat betydligt fler matcher än onsdagens motståndarspelare.

– Självklart är det tufft. Det är många slitna kroppar och knoppar. Men nu är det en match kvar och då finns det inget att spara på. Vi ska tömma det sista, säger Nielsen till SVT Sport.

SVT: Hur tufft skulle det vara att inte gå vidare?

–  Det skulle vara oerhört snåpligt och sjukt tråkigt och dåligt för svensk handboll. Men det är vårt uppgift att vinna och det är det enda vi har i tankarna, säger Nielsen till SVT Sport.

LÄNK: Jesper Nielsen: ”Skulle vara sjukt dåligt för svensk handboll”