Niclas Ekberg inför kvällens genrep: ”Vi är vinnarskallar”

Niclas Ekberg. Foto: J Crosnier

Sverige spelar sin sista match inför EM mot Ungern på måndagskvällen. Den svenska lagkaptenen Niclas Ekberg upplyser oss om att laget nu har segern i sikte. 

Lördagens möte med Ungern slutade 29-29 efter att Sverige haft möjligheten att avgöra tillställningen i slutminuten. Nu får de svenska handbollsherrarna en ny chans att slå Ungern när lagen möts i Partille på måndagskvällen.

För den svenska lagkaptenen Niclas Ekberg råder det ingen som helst tvekan om att målet med matchen är att ta en seger, samtidigt som han betonar vikten av att göra en bra prestation att ta med sig in i fredagens EM-premiär mot Island. Han tror också på en lite annorlunda match än i lördags.

– Jag tror nog att den kan bli lite annorlunda. Det brukar oftast bli så när man möts två gånger på så kort tid. Dels har lagen lite mer koll på varandra, dels brukar det alltid vara andra spelare som som träffar rätt när man möts två gånger på kort tid, säger Niclas Ekberg till handbollslandslagets hemsida.

Resultatet är inte det viktigaste i en träningsmatch, men med tanke på att det är ett genrep vill Niclas Ekberg understryka vikten av att faktiskt ta med sig en seger till Kroatien.

– Mentalt är det oerhört viktigt. Vi är vinnarskallar och vill vinna varje match vi spelar. Sen ska man inte gå och gräva ner sig om man förlorar en match. Men först och främst är det prestationerna vi tar med oss.

Matchen har avkast 19:15.