Nederländerna möter Sverige: ”Om du ska bestiga Mount Everest…”

Erlingur Richardsson. Foto: By Xplvl (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

I juni väntar VM-kval för det svenska herrlandslaget och för motståndet står Nederländerna. Ett landslag som bara deltagit i ett VM och som nu ser en stor uppgift framför sig.

ANNONS

Sverige gjorde succé i EM och närmaste mästerskap är VM 2019 som spelas i Danmark och Tyskland. För att kvalificera sig dit krävs seger i dubbelmöte mot Nederländerna som spelas den 8-10 juni på bortaplan med retur 12-14 juni, exakta datum spikas nu under våren.

Nederländerna är väl främst berömda för sitt duktiga damlandslag som numera plockar medaljer i nästan varenda mästerskap. Herrlandslaget har det betydligt tuffare. De har aldrig varit med i OS eller EM och har endast ett VM på sitt CV. Det var 1961 i Västtyskland där de förlorade mot hemmanationen med 7-33 och Frankrike med 11-21 så de slutade sist i gruppen och fick åka hem.

Precis som Sverige (och Japan, Bahrain, Österrike, Norge dam) har de en isländsk förbundskapten. Erlingur Richardsson hoppade på jobbet i oktober 2017 och har tidigare erfarenhet som förbundskapten på Island samt klubbtränare i Füchse Berlin. Han ser utmaningen med att möta Sverige.

– Vi måste klättra upp för det högsta berget för att kvalificera oss till VM. Om du ska bestiga Mount Everest måste du förbereda dig väl och vara i god form, det är vad vi kommer fokusera på, säger Richardsson till Nederländernas handbollsförbunds hemsida.

Även om historiken är dyster ska Nederländerna inte underskattas. De senaste åren har de spelat jämnt mot Kroatien (24-27) och Ungern (27-28) samt besegrat Polen (25-24). Lirare som Bobby Schagen, Jeffrey Boomhouwer, Fabian van Olphen och Tim Remer spelar i Tyskland med de erfarenheter och kvaliteter som kommer med det.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here