Motståndarkollen: Dags för ojämnt Qatar – ”Gäller att vi är vakna”

Rafael Capote, Qatar. Foto: J. Crosnier

Sveriges fjärde VM-match står för dörren och det är ett ojämnt och svårdefinierat Qatar som står för motståndet. Ett Qatar som har blandat och gett de senaste åren, men som har höga toppar i sitt spel. – Segern mot Tyskland i VM 2017 visar att det finns hög kvalitet i laget som det gäller att vi är vakna på, säger Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson till Handbollskanalen.se.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Qatar fick verkligen ingen rolig start på årets VM då de fick stryk mot Angola, VM:s största skräll så här långt. Efter det har laget kommit igång och gjort lite bättre ifrån sig.

– De fick känna på Angolas kraft i början men det har de hämtat sig ifrån och spelat bättre. Det finns mycket kvalitet i Saric, Capote, Roine. Tittar man på deras resultat under de två senaste världsmästerskapen har det varit både upp och ner, säger Andrésson.

– Det här är den typen av match som är viktig för oss att vinna för att kunna ta med oss poäng till Herning.

En som verkligen har imponerat för Qatar så här långt är Youssef Benali. Mittsexan har verkligen utvecklats de senaste åren och blivit en spelare att räkna med under VM. När man pratar om Qatar är det sällan i positiva ordalag med tanke på att det går att se laget som ett ”köpelag”. Men vad gäller Benali valde han Qatar eftersom han inte fick chansen i Tunisiens landslag. Istället har han blivit en klasspelare i Qatar där han är lagets bästa målskytt så här långt under mästerskapet.

Det finns fler intressanta spelare i det här laget. Många anser att den bästa spelaren är Rafael Capote. Under en landslagssamling med Kuba i Brasilien flydde då 19-årige Capote och sökte senare politisk asyl i landet (2007 fick han uppehållstillstånd).

Capote var tillsammans med Saric lagets bästa spelare under succémästerskapet på hemmaplan 2015. Då blev det silver för Qatar och Capote imponerade stort med sitt skytte och sin tyngd.

Efter det har Capote haft det lite jobbigare. I mars 2017 var vänsternian inblandad i en trafikolycka och skadan i nacken var så kraftig att han riskerade att bli förlamad. Så blev det inte och nu är Capote med och bombar in mål, precis som tidigare.

Kvällens match har avkast 20:30 och sänds på TV3 och Viaplay.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here