Meriterad spanjor leder Kosovo mot Sverige

Kosovo anno 2018. Foto: Federata e Hendbollit e Kosovës

Den 8 november ska Sverige möta Kosovo i Pristina då det är dags för EM-kval. Kosovos ordinarie förbundskapten Taip Ramadani är förhindrad att komma till samlingen på grund av coronapandemin – därför kommer meriterade spanjoren Jaiver Cabanas in som tillfällig ersättare, det skriver Kosovos handbollförbund på Twitter.

Kosovo ställs mot både Sverige och Montenegro i november och kommer naturligtvis att få det riktigt tufft mot så pass meriterat motstånd. Ordinarie förbundskapten är Taip Ramadani, men då han bor och verkar i Australien tillåter coronarestriktionerna inte honom att resa till Pristina.

Det är där Javier Cabanas kommer in i bilden. Den forne spanske landslagsmannen (med över 200 landskamper på meritlistan) är numera tränare för KH Resa Famgas i Kosovo och kommer att leda landslaget över de här två matcherna.

Cabanas har inte sina största meriter som tränare, men har hunnit med att träna bland annat BM Altea och Portland San Antonio under karriären. De största meriterna har han som spelare där han vann det mesta som går att vinna under sin klubblagskarriär.