Max Darj: ”Vårt uppställda anfall kan bli lite bättre”

Max Darj. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Landslaget har börjat uppladdningen till nästa EM-fas. Mittemellan gruppspel och huvudrunda nådde Sverige nästa spelort med noll poäng på kontot och jaktläge till kommande matcher.

— Vi har klarat av ett delmål, det är positivt. Sen vet vi att det blir tuffa matcher och att vi måste spela lite bättre än vad vi har gjort, sade Max Darj.

Bergischer-proffset finns bland de genomgående bästa spelarna i blågult efter tre gånger 60 minuter. I Darjs fall företrädesvis i försvaret, som sammanhållande kraft.

Den defensiva noteringen med 68 mål gör Sverige till tredje bäst av lagen som fullföljt gruppspelet.

– Vi har stått bra i alla tre matcherna. Igår hade vi en ny konstellation med ”Pillan” (Philip Henningsson) som också gjorde ett jättebra jobb.

Henningsson hoppade in i mittlåset som ersättare till Jesper Nielsen i Polenmatchen. Vem som täcker centralt på fredag kväll är fortfarande en öppen fråga. Nielsens skadebekymmer fick en mer positiv prognos dagen efter knäkänningen och han är kvar i truppen för närvarande.

Ett frågetecken, i det stora hela är det inte bakåt skon klämmer.

– Vårt uppställda anfall kan bli lite bättre, med bättre flow och lite fler lösningar. Det har vi också i oss. Sedan behöver vi förvandla vårt försvarsspel till ännu bättre andrafas, vi ser det delvis i matcherna men det hade varit bra över 60 minuter, sade Darj.

Två dagar till nästa match, vad betyder det för återhämtning och fysisk status?

– Det betyder nog mycket för oss, några har gått tungt och behöver vila, fortsatte han.

En ledig eftermiddag och kväll hör inte till vanligheterna i det täta EM-schemat. Innan landslagslirarna kunde skingra tankarna med annat än tabellstudier och handbollstaktik fick Darj begrunda läget än en gång.

– Vi hade velat ha med oss fler poäng. Vi har noll men också några matcher på oss hämta in poängen.