Mattias Andersson byter landslag

Mattias Andersson. Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån.

Dinah Eckerle, Silvio Heinevetter och Andreas Wolff. Från och med februari nästa år får det meriterade målvaktsgardet i de tyska landslagen en ännu mer erfaren tränare – Mattias Andersson, enligt handbollförbundet (DHB).

Andersson vaktade under många år målet för bland annat SG Flensburg-Handewitt och Sverige, allt efter minutiösa förberedelser.

Efter spelarkarriär-stoppet 2018 fortsätter har hans kunniga bana fortsatt i tränarskrået. Däribland hos THW Kiel och Österrikes landslag där Andersson är aktuell över EM 2020.

Det tyska förbundet, DHB, meddelar under måndagen att man löst avtalet med 41-åringen. Från och med februari finns Andersson i verksamheten för att lyfta målvaktsnivån.

Aftonbladet var först i Sverige med nyheten. Andersson kommenterar där sitt nya uppdrag med glädje.

– Jag är väldigt stolt. DHB är ett av de största handbollsförbunden i världen. Jag har spelat 17 år i Tyskland, så det känns verkligen stort att få den här möjligheten, säger han till Aftonbladet.

Förbundet har också säkrat experthjälp från tidigare landslagessen Johannes Bitter, Henning Fritz, Clara Woltering med flera. Allt för att skapa en långsiktig filosofi kring utvecklingen av landslagsmålvakter på tysk mark.

–  Tyskland har genom åren haft många bra målvakter, utan att ha någon riktig grund eller utbildning. Det ska vi försöka ändra på nu, säger Andersson till Aftonbladet.

Länk: MATTIAS ANDERSSON WIRD LEITENDER DHB-TORWARTTRAINER