Mathias Gidsel borta resten av säsongen efter korsbandsskadan

Mathias Gidsel. Foto (arkiv): Johanna Lundberg / BILDBYRÅN.

Danmarks nya fixstjärna Mathias Gidsel skadade knät i bronsmatchen mot Frankrike och nu står det klart att det bakre korsbandet är skadat. Gidsel kommer att vara borta i upp till ett halvår och missar därmed resten av säsongen.

Han blev utsedd till hela OS-turneringens mest värdefulla spelare som 22-åring och efter den här säsongen gör han Valter Chrintz och Max Darj sällskap i Füchse Berlin. Men under söndagens bronsmatch mot Frankrike i EM skadade han det bakre korsbandet och scanningen visar nu att han kommer att bli borta från spel i upp till ett halvår. Skadan kräver ingen operation men rehabiliteringen beräknas ta 4-6 månader. Gidsels GOG-karriär ser alltså ut att vara över för den här gången.

– Jag är självklart väldigt besviken på den här situationen. Vi har en fantastisk säsong med GOG med massor av spännande matcher på programmet. Det är så trist att jag inte kommer att kunna vara med om det. Men nu kommer jag att fokusera till 100% på att träna upp och få ett starkt knä igen, säger han på GOG:s hemsida.

Tränaren Nicolej Krickau är såklart också besviken:

– Det är naturligtvis en jättestor smäll för hela laget. Våra tankar går mest av allt till Mathias, som ju var inne i en otroligt stark period. Nu får han möjlighet att få lite lugn, ta hand om sin kropp och bygga upp sitt knä. Jag är säker på att han kommer tillbaka och kommer få en fantastisk karriär, säger han.

I GOG spelar också svenskarna Jerry Tollbring och Oscar Bergendahl. Den senare lämnar dock klubben för Stuttgart efter den här säsongen.