Matchens tre stjärnor: Sverige–Polen

Lucas Pellas, Sverige och Montpellier HB. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

En kväll där flera svenska spelare stod för fina insatser och Polen besegrades med 31–24, då är det inte lätt att plocka ut tre spelare. Men lik förbannat –Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor –  Lucas Pellas

Hampus Wanne var krasslig och ej med i truppen, vilket förmodligen inte innebar särskilt stor skillnad för Pellas vad gäller mängden speltid. Däremot fick Montpellier-spelaren starta matchen och han tackade för förtroendet genom att göra åtta mål i första halvlek.

Spelar med ett stort självförtroende och är så äckligt lugn i varje situation som han burkar vara när han är som bäst. Visar att han bör vara självskriven i den svenska EM-truppen trots att såväl Emil Mellegård och Jerry Tollbring konkurrerar om platsen.

Två stjärnor – Jim Gottfridsson

Härföraren i det offensiva spelet var just det långa stunder av matchen. Gjorde lite som han ville när Sverige hade bollen i anfall med mängder av assist till såväl ytternior som till kantspelare och mittsexor. Dessutom skarp när han förvaltade egna lägen. Fortfarande Sveriges klart viktigaste spelare i offensiven.

En stjärna – Eric Johansson

Här kunde det ha stått Daniel Pettersson. Eller varför inte Felix Claar. Båda var riktigt vassa när de spelade. Men anledningen till att det trots allt står Eric Johansson är att han stod för en riktigt fin landslagsdebut.

Visade prov på allt det Glenn Solberg vill se: skytte, framspelningar, tempo och ett starkt försvarsspel. Mycket talar för att Johansson kommer att bli uttagen i EM-truppen på vänsternio tillsammans med givne Jonathan Carlsbogård. En perfekt spelare för Glenn Solbergs landslag.