Matchens tre stjärnor: Slovenien–Ungern

Bence Banhidi. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Ungern vände och vräkte Sloveniens ambitioner över ända i en tajt uppgörelse. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Bence Banhidi (Ungern)
Ge bollen till Banhidi var Ungerns recept för att behålla hoppet i underläge. Den gedigne mittsexan har fortfarande inte gjort någon mellanmjölkinsats i Malmö och tog i för ytterligare nio mål i söndagsmatchen. Numera Ungerns bäste målskytt i turneringen, spelaren som sticker ut individuelllt och främst av alla dem som gjorde Ungern större än Slovenien.

Två stjärnor – Patrik Ligetvari (Ungern)

Ungern hade och behöll ledningen under den sista kvarten. Då fanns vänsternian i högsta grad med i målproduktionen, kom i vida bågar och sköt över försvarstäcket. Mycket inlevelse och en bra reserv att spara till när det började brännas. Sex av sex skott i nät, inklusive avgörande 29–27.

En stjärna – Borut Mackovsek (Slovenien)

Helt rätt steglängd för att kliva över zonerna. Mackovsek fick verkligen bryta mark för Slovenien och skickade sitt lag mot ledning tidigt i matchen. Sparade en del krafter på bänken, men var redo att lösa upp knutarna när andralinan körde fast och Ungern hängde i hasorna. Betydligt tyngre i aktionen under spelminuterna efter paus, orken tröt och Slovenien missade första setbollen för semifinal.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here