Mardrömmen: Gottfridsson utgick skadad – oklar prognos

Jim Gottfridsson hjälps av planen i den sista gruppspelsmatchen i VM 2019. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige tog ledningen med 27–24 och hade kopplat ett stadigt grepp om matchen. Men i samma sekvens åkte Jim Gottfridsson på en skada till den grad att han vred sig i plågor. Förra mästerskapets MVP tvingades bryta matchen. 

Jim Gottfridsson hade gjort en riktigt bra match så långt och fick igång ett betydligt högre tempo i anfallsspelet än i matchen mot Qatar. Men när Sverige tog ledningen med 27–24 hände något med ”Gotte” och han låg kvar och vred sig i plågor. Den svenske mittnian tvingades utgå och spelade inte mer under matchen.

– Vi försöker att få till en MR under dagen imorgon. Innan dess kan jag inte ge någon säker prognos. I samband med en landning fick Jim smärta i underbenet. Vi hoppas att få svar på röntgen samma dag, men jag vill inte sia om vad det är för skada. Generellt sätt är en bristning värre än en sträckning, säger landslagets läkare Ola Svejme till Handbollskanalen.se.

”Gottes” lagkamrat i både landslaget och i Flensburg-Handewitt, Hampus Wanne, var så klart nedstämd över skadan.

– Det är väldigt tråkigt. Jim är jätteviktig för oss, det ska jag inte ljuga om. Men nu får Linus (Arnesson) chansen, han är All Star i Bundesliga den här säsongen, säger Wanne.

Även Lukas Nilsson, som är väldigt nära ”Gotte”, var ledsen för stjärnans skull.

– Det är en god vän till mig så det är jättetråkigt.