”Många matcher på kort tid” – ny erfarenhet för Portugal

Rui Silva. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

EM kräver sin tribut. Det märktes bland annat på Portugal som åkte på en smäll mot Island. – Vi är inte vana vid de här turneringarna med så många matcher på kort tid, säger han Rui Silva till Handbollskanalen.

Portugal halkade nyss ner från den översta hyllan med semifinalkandidater. Än finns det utrymme för laget med det slipade sju-mot-sex-spelet att slå ur underläge.

Något man i princip har gjort igenom hela mästerskapet.

– Vi vet att alla matcher är tuffa. Nu står vi inför Slovenien och Ungern och måste fortsätta förbereda oss som tidigare.

Ni fick uppförsbacke tidigt mot Island, var det nerver eller trötthet?

– Kanske var vi lite trötta, det var svårt för oss redan i början och vi låg under med 7–1. Sedan försökte vi komma in i matchen och lyckades. Men det lilla extra saknades, vi är inte vana vid de här turneringarna med så många matcher på kort tid, säger spelfördelaren med klubbadress Porto.

Island verkade störa er mer i sitt försvar försvar än till exempel Sverige?

– Nja, jag vet inte om de störde oss. Vi har gjort det fantastiskt hittills, visst missade vi skott men det var inga dåliga avslut och vi lyckades ta oss fram i anfallszon, fortsätter Silva.

Efter en vilodag väntar två avgörande matchkvällar, tisdag och onsdag i Malmö. Två vinster kan ta Portugal till semifinal och niometaren ökar gärna insatsen på upploppet i huvudrundan.

– Vi måste höja oss, ta rätt beslut även om vi är trötta. Det handlar om att spela med huvudet istället för hjärtat, vi ska vara 100 procent klara för Slovenien, säger han.

Tisdag 16.00 Portugal–Slovenien
Matchen sänds direkt i TV6 och Viaplay

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here