Skräll i grupp C – Makedonien besegrade Slovenien

Kiril Lazarov, Makedonien. Foto: V. Michel

I EM:s grupp C stod Makedonien för en skräll när man besegrade Slovenien med 25–24. En fint resultat för Makedonien som direkt kopplar grepp om andraplatsen i gruppen.

ANNONS

Publiken bjöds på en riktigt jämn match mellan Makedonien och Slovenien. Makedonien, alltid farligt med Kiril Lazarov och Dejan Manaskov i laget och Slovenien med spelare som Vid Kavticnik och Miha Zarabec.

Efter den första halvleken var ställningen 11–11 och i den andra var det fortsatt väldigt jämnt. Länge såg det ut som att Makedonien skulle vinna eftersom man gjorde ett litet ryck, men så kom Slovenien tillbaka och hade möjlighet att kvittera till 25–25. Men det blev inget mål och Makedonien kunde ta en fin skalp direkt. Det avgörandet målet gjorde Filip Lazarov och det kom med tre och en halv minut kvar.

Makedonien har visserligen ett bra lag, men att man skulle besegra Slovenien, ett lag som ofta går långt i mästerskap, får ändå anses vara en skräll. Trots att Slovenien saknar en del spelare.

Målbäst i matchen blev Dejan Manaskov för Makedonien (8) och Ziga Mlakar för Slovenien (4).

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

2 Kommentarer

  1. Jag skulle precis inte vilja kalla det skräll. Makedonien är ett lag som alltid spelar mästerskapen samt att de har en publik som är över det vanliga! Makedonien är ett lag som som är väldigt oklart att förstå sig på,ena dagen kan de spela mot de bästa som exempelvis Frankrike och Danmark och bjuda på ett mycket bra motstånd och sedan kan de spela dåligt mot lag som aldrig kvalificerar sig till mästerskapen. Jag personligen anser att styrkan i det Makedonska laget inte beror på att spelarna är av en hög kvalitet utan det är det fantastiska publikstödet de har varje mästerskap!

  2. Glöm inte att Makedonien har kanske mästerskapets sämsta målvakter och tar sig ändå vidare gång på gång. Med bättre målvakts statistik så kan man bara spekulera över hur långt de egentligen hade kunnat gå.
    För övrigt tycker jag inte att Sverige har bättre spelare än makedonierna, utan målvakter med bra statistik som behövs i dom här jämna mästerskapen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here