Live: Sverige jagar semifinal – Norge sista hindret

Eric Johansson i Sveriges match mot Tyskland. Foto: Armin Rauthner / BILDBYRÅN.

Sverige har ödet i egna händer i jakten på en plats i EM:s semifinaler. Men en vinst mot Norge kommer med största sannolikhet att behövas för att nå dit. Allt avgörs under eftermiddagen och kvällen när de sista matcherna i Sveriges grupp i huvudrundan spelas.

Först ut i Sveriges grupp är matchen mellan Polen och Spanien. Skulle Polen vinna där så går både Sverige och Norge vidare vid en svensk vinst eller ett oavgjort resultat dem emellan. Men det mesta tyder på att Sverige måste besegra Norge för att kunna gå vidare.

Max Darj är tillbaka. Jonathan Edvardsson ersätter covidsmittade Felix Claar och Hampus Olsson är redo att komma in som högersexa och inte Daniel Pettersson eller Niclas Ekberg blir friskförklarade under dagen. Peter Johannesson och Tobias Thulin vaktar målet i Andreas Palickas frånvaro.

Kristianstad tar emot Skara i SHE. Tabellen är jämn – bara 5 poäng skiljer mellan plats 3 och 10. Skara återfinns på en 5:e plats (med 11 spelade matcher) och Kristianstad är 10:a (med 10 spelade matcher).

EM 25 januari
(15:30) Polen–Spanien
(18:00) Tyskland–Ryssland, direkt i  TV6
(20:30) Sverige–Norge, direkt i  TV6
Matcherna sänds i Viaplay

SHE
(19:00) Kristianstads HK–Skara HF
Matchen sänds i Cmore