Lista: VM:s fem bästa vänsternior

Mikkel Hansen. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN.

VM närmar sig och i en serie artiklar presenterar Handbollskanalen mästerskapets fem bästa spelare på respektive position. Nu har turen kommit till vänsterniorna. 

Här är spelarna:

Mikkel Hansen, Danmark

Nej, han är inte lika bra som han var för fem år sedan. Nej, hösten i Aalborg har inte varit superimponerande. Men när Mikkel Hansen drar på sig den danska landslagströjan levererar han alltid. Räkna med att han kommer att göra det även under VM.

Eric Johansson, Sverige

Med tanke på att Eric Johansson inte ens kommer att vara förstavalet på vänsternio i Sverige kan det tyckas drastiskt att placera honom på den här listan. Men fram till att han skadade sig var den unge vänsternian en av Bundesligas bästa spelare, om inte den bästa. Mycket talar för att Johansson kommer att få sitt genombrott även i landslaget under mästerskapet.

Eric Johansson. Foto: Armin Rauthner / BILDBYRÅN.

Rasmus Lauge, Danmark

Han är egentligen mittnia. Men under hösten har Lauge varit minst lika bra på vänsternio i klubblaget Veszprem. Därför får han också plats som vänsternia i den här listan. Bra på det mesta och har kommit tillbaka starkt efter sin skada.

Rasmus Lauge. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Szymon Sicko, Polen

Kanske världens allra bästa skytt och med tanke på konkurrensen om det epitetet säger det rätt mycket om Sickos skott. Varit skadad inför mästerskapet men uttagen i den polska truppen och det är väl tur det för Polen. Med Sicko i slag kan Polen överraska.

Szymon Sicko.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Sander Sagosen, Norge

Det kunde ha stått Elohim Prandi här och i ärlighetens namn har han åstadkommit mer det senaste året än vad Sagosen har (norrmannen har visserligen varit långtidsskadad). Varför det trots allt står Sagosens namn här? För det han har betytt, och fortfarande betyder, för Norges spel.

Sander Sagosen, Norge. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.